Menţiune - Goia Ioana

Influenţa Galei asupra elevilor

Această Gală a reuşit să se evidenţieze datorită paletei largi de criterii pe care le ia în considerare atunci când premiază rezultatele, acţiunile şi atitudinea celor care fac parte din acest sistem.

„Gala Premiilor în Educatie” i-a determinat pe elevi să aibă o viziune îmbunătăţită asupra sistemului educaţional deoarece nu sunt premiaţi doar din punct de vedere al rezultatelor deţinute strict la nivel de centru de învăţământ ci şi din punct de vedere al strădaniilor de a face acţiuni prin care să îşi îmbunătăţească abilităţile şi să-şi crească nivelul de cunoştinţe într-un anumit domeniu.

Impulsionarea creativităţii şi competiţiei le oferă elevilor şansa de a-şi descoperi noi calităţi şi de a-şi dezvolta multilateral personalitatea, capacităţile dar şi abilitatille. Îmbunătăţind imaginea sistemului educaţional se face prin promovarea evoluţiei atât pe plan personal cât şi la nivel de echipe, asociaţii.

Datorită premierii ştiinţifice se face stimularea cercetărilor şi astfel se aduc benefici atât la nivel personal cât şi la nivel de evoluţie internaţională a ştiinţei.

Dacă până înainte de existenţa Galei, doar elevii au fost cei premiaţi, odată cu apariţia acesteia, orice persoană care face parte din acest sistem poate avea parte de acesta şansa. În acest fel, ideea ca doar elevii sunt cei care învăţa într-o şcoală este corect, iar ei cresc şi evoluează cu principiul aplicat că toţi care se află într-o astfel de institutieinvata, chair dacă se află la catedră şi nu într-o bancă.

Premierea profesorilor dă certitudinea şi încrederea elevilor că şcoală îşi respectă adevăratul sens al cuvântului şi este locul în care toţi, chiar şi cei care le predau iau lecţii la rândul lor după cum spune şi Petre Tutea: „O şcoală în care profesorul nu învaţă este o absurditate”.

Prin faptul că premierea este făcută la nivel naţional, iar consistenţă materială şi simbolică a premiilor este importanta zicală „Ai carte, ai parte”, se potriveşte cel mai bine şi îi motivează semnificativ pe elevi.

Datorită premierii descoperirilor ştiinţifice se face stimularea cercetătorilor şi astfel se aduc beneficii nu numai la nivel de evoluţie internaţională, astfel încât elevii reuşesc să se simtă folositori din punct de vedere practi, având reuşite concrete.

Sistemul este astfel perceput că o rampă de propulsare a tuturor ideilor strălucite şi a tuturor celor care au capacitatea de a excela prin ceea ce fac.


Ioana Goia

0 Response to "Menţiune - Goia Ioana"

Trimiteți un comentariu