Locul I - Viţalariu Andreea

Percepţia elevilor vis-a-vis de un proiect gen "Gala Premiilor În Educaţie”


Trăim într-o ţară în care sistemul educaţional suferă modificări în mod continuu. Totuşi, încă reuşim să ne menţinem renumele la nivel internaţional de "ţară cu un învăţământ riguros", acest lucru plasându-ne încă într-o lumină bună. Dar având în vedere situaţia actuală, schimbările succesive care se produc în cadrul programei educaţionale, schimbări care au un impact mare dar aparent desconsiderat de către cei care iau deciziile majore, ajungem să ne punem întrebarea dacă toate acestea se vor sfârşi prin a ne ridica la un nivel occidental, sau pur şi simplu vom pierde chiar şi ceea ce avem în momentul de faţă.

Ei bine, acestea sunt întrebări pe care şi le pune orice tânăr aflat în cadrul studiilor în România, atât liceale, cât şi universitare. Viitorul este un lucru incert, dar care nu poate fi lăsat în voia sorţii din punct de vedere professional. Din acest motiv, noi, elevii, ne aflăm într-o situaţie în care suntem nevoiţi să decidem ce vrem de la viaţă, iar acest lucru nu este atât de uşor de realizat având în vedere posibilităţile pe care le poţi lua în calcul. Mai ales dacă vezi că tot ceea ce faci este în zadar, că te chinui să fii cel mai bun într-un sistem în care nimănui nu îi păsa de tine, de realizările tale. Şi ajungi într-un punct în care îţi pui întrebarea dacă din moment ce trăim într-o lume în care majoritatea este indiferentă, tu de ce să te chinui să faci cu o floare primăvară? De ce să încerci să fii mai bun?

Şi aici intervine impactul programelor precum "Gala Premiilor În Educaţie”, realizat de Fundaţia Dinu Patriciu. Un astfel de proiect, prin scopul sau de a promova performanţă, competiţia şi creativitatea , ne acordă nouă, elevilor, studenţilor, dar şi profesorilor un impuls. Acest tip de proiecte demonstrează că cineva apreciază eforturile unora de a menţine sistemul educaţional al ţării noastre la un nivel ridicat.

Instinctiv, omul este obişnuit să fie recompensat pentru ceea ce face. Ei bine, asta oferă acest program. O recompensa pentru toţi cei ce doresc să înveţe, să se dezvolte ei înşişi pe plan profesional, şi prin asta să îmbunătăţească sistemul educaţional. Pentru că, în final, un sistem educaţional bun este bazat atât pe un program bine stabilit, dar şi pe persone în măsură să îl respecte, să îl ajute "să se ridice”.


Andreea Viţalariu

2 Response to "Locul I - Viţalariu Andreea"

  1. Ci Says:
    4 iunie 2010 la 15:21

    merita:>
    faina campaniee!!

  2. Grigore M. Says:
    4 iunie 2010 la 15:34

    din pacare cruda realitate este ca multora nu le pasa

    nu am ajuns inca la fundul prapastiei si ma bucur sa vad ca mai sunt persoane in tara asta care isi dau interesul pentru viitorul nostru

Trimiteți un comentariu