Locul II - Roş Diana

O schimbare

Gala Premiilor în Educaţie premiază elita învăţământului românesc: elevi şi profesori, recunoscandu-le meritele deosebite în cadrul sistemului educaţional. Astfel, este recompensata, în sfârşit, performanţă, inteligenţă, creativitatea şi implicarea, pe bază cărora sunt aleşi câstigatorii galei.

Profesorii, cei cărora elevii le datorează toate cunoştintele, muncesc, muncesc şi iar muncesc fără să ceară nimic în plus şi făcând tot ce le stă în putinţă pentru viitorul ţării- elevii;acum, însă pot primi recompensele cuvenite pentru munca depusă.

Elevii sunt cei în a căror mâini stă, în afară de propria viaţă şi viitorul acestei ţări, a întregii lumi chiar, de ei depinde schimbarea, o schimbare în bine pe care toată lumea o doreşte. Prin intermediul acestui concurs, ei sunt stimulaţi şi implicaţi din toate punctele de vedere într-o luptă pe care o câştigă cel mai bun, cel mai inteligent, cel mai talentat.

Un premiu constituie bază viitorului elevilor, deci o cărămidă în construirea viitorului ţării. Învaţă, în primul rând pentru ei înşişi, dar este încurajator că cineva să îi ajute să reuşească, ei neavând, poate, posibilitatea de a răzbi singuri, de a-şi exploata inteligenţă şi talentul. Câţi nu sunt cei care îşi doresc să facă o schimbare, câţi nu vor să încerce măcar? Mulţi s-au pierdut pe drum, în încercările lor, dar acum sunt sprijiniţi cei care au cele mai mari şanse să reuşească, lor li se oferă oportunitatea.

Sistemul educaţional creşte în ochii elevilor atunci când aceştia sunt încurajaţi şi răsplătiţi, când ştiu că munca lor nu este în zadar. Atunci devin mai competenţi, îşi solicită la maxim inteligenţă şi creativitatea, se implică mai mult şi astfel fac primul pas spre schimbare.

Profesorii sunt cei care îi ajută, îi învăţă şi îi pregătesc pentru tot ceea ce înseamnă viaţă: bune şi rele, îi încurajează să îndrăznească, să încerce şi să reuşească. Este bine ca ei să fie stimulaţi, să li se ofererecunoştinţa binemeritată, caci ei ajută la definirea personalităţii elevilor, a descoperirii geniului din mulţi dintre ei. Nu este de ajuns fii inteligent, trebuie să îţi hrănesti mintea, iar acest lucru îl poţi face doar cu ajutorul profesorilor, deoarece ei sunt specializaţi . Deci profită, profită pentru tine, pentru viitorul tău, pentru viitorul omenirii.

Visele pot deveni realitate, iar acest concurs ajută la îndeplinirea lor. Realizarea profesionala a elevilor de azi constituie baza unei viitoare societăţi care poate fi altfel, poate mai bună, dar dacă nu încercam încăde azi nu putem construi ziua de mâine şi deci nu putem aştepta schimbarea.

În concluzie, Gala Premiilor în Educaţie contribuie la schimbare, la dezvoltare, o incurajează. Este un concurs stimulat pentru elevi, ajutându-i să se realizeze, iar profesorilor le este recunoscută munca. Merită să faci ceva deosebit ştiind că esti răsplătit, merită să participi la acest concurs pentru a dovedi lumii întregi că tu eşti cel mai bun. Crede asta, crede în tine şi vei ajuta, te vei ajuta pe tine însuţi dar si lumea.


Diana Roş

1 Response to "Locul II - Roş Diana"

  1. Crina Says:
    5 iunie 2010 la 14:06

    Interesant eseu!
    Bravo...Diana!
    :D

Trimiteți un comentariu